Suroviny
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobné kousky cca 1 cm velké. Kořenovou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Maso nakrájíme nadrobno. Do hlubší pánve nebo kastrolu nalijeme dvě lžíce oleje a začneme restovat cibuli. Cibuli restujeme pozvolna, dohněda. Až cibule zhnědne, přidáme nakrájenou zeleninu a zvýšíme plamen. Restujeme asi tři minuty, poté zeleninu odsuneme ke straně pánve a vložíme dovnitř maso. Mícháme, dokud se maso nezatáhne. Poté přidáme jemně nasekaný česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl a vše společně promícháme asi minutu. Zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme červeným vínem. Dále mícháme. Když směs zhoustne a začne se lehce připalovat, přilijeme asi dvě naběračky (150 ml) hovězího vývaru. Maso by mělo být z velké části ponořené. Zamícháme, přikryjeme poklicí a za občasného míchání vaříme, dokud maso nezměkne – tedy dvě hodiny a více. Vždy, když se vypaří část tekutiny, podlijeme opět vývarem.