Head
- hovězí maso 1 kg
- celer
- pepř
Karlovarský knedlík
Head
Postup přípravy
- Zeleninu očistíme a nastrouháme, dáme do pekáče společně s masem, zalijeme vývarem a rozpuštěným máslem, přidáme koření a dáme péct na 170 °C. Po upečení maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, přendáme do hrnce, naředíme vodou, přidáme smetanu, zakysanou smetanu, šťávu z citronu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme s mlékem a zalijeme tím rohlíky, přidáme nakrájenou petrželku a osolíme. Ušleháme sníh z bílků, který vmícháme do směsi rohlíků jako poslední. S pomocí potravinářské fólie vytvoříme a zabalíme knedlíky, které vaříme 20 minut.