Head
- hovězí maso 1.5 kg
- cibule 1
- česnek 5 stroužky
- červené víno 250 ml
- mrkev 5
- hrášek 0.5 hrnek
- hovězí vývar 750 ml
- mouka 50 g
- rozmarýn 1 lžíce
- tymián 1.5 lžíce
- pepř
- sůl
Postup přípravy
- Na pánvi s troškou oleje orestujeme kus hovězího, které pak přendáme do „pomalého hrnce“. Do výpeku na pánvi přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zlehka orestujeme. Zalijeme červeným vínem a krátce povaříme. Tuto směs přelijeme do hrnce a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, hrášek, koření a na závěr nalijeme tři čtvrtiny vývaru do hrnce. Ve zbylé čtvrtině rozmícháme mouku a přilijeme ke zbytku ingrediencí. Necháme vařit pět hodin pod pokličkou nebo až osm hodin táhneme při nižší teplotě. Pak maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou.
- Jako přílohu servírujeme brambory pečené na 180°C cca 35 minut doměkka v troubě s troškou oleje, papriky, rozmarýnu a soli.