Head
Postup přípravy
- Uvaříme si hlávku zelí a postupně oddělujeme každý list. Když listy vystydnou, tak seřízneme košťály. Do misky si dáme mletá masa, koření, cibuli, vejce, napůl uvařenou rýži a vše smícháme. Takto připravenou směs balíme do zelných listů. Holubky si dáme na talíř, do hrnce si dáme zbytek hlavy zelí, kterou nakrájíme a dáme na dno hrnce. Na zelí dáme kysané zelí, které osolíme a ocukrujeme, přidáme jednu plechovku rajčat, na rajčata dáme nakrájený na plátky uzený bůček a můžeme skládat holubky, celé to ještě jednou zopakujeme. Dusíme doměkka.
- Příloha: Brambory si oloupeme, nakrájíme a vložíme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit. Mezitím, co se brambory vaří, si dáme na pánev trochu oleje a nakrájíme si cibuli a uzené, orestujeme, dokud cibulka není krásně zlatá. Brambory scedíme, přidáme máslo a cibulku s uzeným a vše rozmačkáme.