Obloha
- rajče 1
Pizza
- mouka 360 g
Obloha
- ananas 1
Pizza
- voda 180 g
Obloha
- šunka 200 g
Obloha
- sýr 200 g
Pizza
Postup přípravy
- Ve středně velké misce promícháme mouku a sůl. Přidáme droždí, vodu a vše důkladně promísíme. Teprve nyní, když mouka pojala veškerou vodu, můžeme přidat olivový olej a na pracovní desce uhněteme hladké, středně tuhé těsto.
- To naporcujeme a vyválíme tři těstové koule, které dáme na velký talíř. Potřeme je lehce olejem a důkladně je přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychaly. Nyní je vložíme do lednice a vyndáme je na druhý den.
- Hodinu necháme odležet, aby získaly pokojovou teplotu. Vyválíme kulaté mini pizzy, které potřeme rajčatovým protlakem, přidáme ananas, šunku, nastrouhaný sýr, tymián, oregano, sůl a pepř. Mezitím si předehřejeme troubu na 250°C.
- Čím rychleji pizzu upečeme, tím bude lepší. Proto troubu během pečení neotevíráme, aby nám neunikalo teplo. Pečení bude trvat přibližně 10 až 15 minut.
Autor receptu: Rudolf Pokorný