Bulky
- mouka 500 g
Batátové hranolky
- uzená paprika
- pomerančový pepř
- sůl
Hamburger
- máslo 1-2 PL
Bulky
Hamburger
Postup přípravy
- Bulky: Smícháme v misce mléko (1 hrnek), suché droždí (1 lžíce) a trochu cukru. Nalejeme na misku s moukou, promneme a necháme hodinu kynout. Rozdělíme na požadovanou velikost bulek (bulky se nám ještě zvětší!) a necháme znovu nakynout. Bulky potřeme máslem, posypeme sezamovými semínky a dáme je do trouby rozehřáté na 180 °C.
- Hamburger: Mleté hovězí maso si v misce okořeníme, využijeme dijonskou hořčici, worcesterovou omáčku, sůl, pepř a žloutek. Rozdělíme na 5 kuliček a doprostřed si dáme máslo, pak vytvarujeme kuličky tak, aby máslo nikde nevykukovalo, a necháme odpočívat v ledničce. Maso si vyndáme a vytvarujeme pomocí hrníčku nebo ideálně lahví od piva. Potřeme solí a olejem a na rozpálené pánvi opečeme na másle.
- Batátové hranolky: Batáty si očistíme kartáčem a nakrájíme na hranolky, které v míse smícháme s kořením: uzenou paprikou, pomerančovým pepřem a solí. Hranolky vyložíme na plech a necháme péct tak půl hodiny na 180 °C.