Grilované maso
- vepřová krkovice 5 plátků
- grilovací koření
- ocet 1 PL
- paprika
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Vídeňský bramborový salát
- Brambory uvaříme ve slupce, až jsou měkké. Slijeme a necháme chvilku vychladnout, aby byly jen tak teplé, kdy je budeme moct vzít do rukou. Poté brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky.
- Přidáme nakrájenou cibuli na větší kostky, okurky na kolečka, osolíme, opepříme a zalijeme lákem z okurek. Necháme vychladit, podáváme jako přílohu.
Grilované maso
- Maso omyjeme, olej a všechny ostatní ingredience smícháme, potřeme maso a necháme nejlépe přes noc v lednici naložené.
- Poté dáváme na rozpálený gril, z každé strany grilujeme cca 5 minut.
Autor receptu: Jindřiška Dufková