Postup přípravy
Head
- petržel
- máslo 100 g
- hrášek 800 g
- muškátový oříšek 5 g
Postup přípravy
- 180 ˚c
Postup přípravy
- brambory
- hrášek g
- muškátový oříšek g
- smetana ml
- bramborová kaše
- mixér
- kuřátko
- bramborovo-hráškové pyré
- výpek
- máta
Postup přípravy
- Jarní francouzské kuřátko očistíme, vyplníme máslem, posypeme kmínem, osolíme, posypeme petrželkou a dáme na 1,5 hodiny do trouby. Kuřátko pečeme na 180 ˚C, občas poléváme vrchní část výpekem a máslem, aby se nevysušilo.
- Po dobu pečení si připravíme základ na pyré, brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit, vaříme 30–40 minut doměkka, po 30 minutách přidáme hrášek, osolíme a ještě cca 10 minut vaříme. Uvařené brambory i s hráškem rozmixujeme, přidáme muškátový oříšek, smetanu a uděláme kaši. Kaši po malých porcích upravíme v mixéru, který nám vytvoří pyré.
- Hotové kuřátko servírujeme s bramborovo-hráškovým pyré, podlijeme výpekem a zdobíme lístkem máty.