Suroviny
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli nahrubo a vložíme do hrnce s rozehřátým máslem a restujeme 35–40 min. Po 25 minutách restování přidáme 1 ČL tymiánu. Po 35–40 minutách by měla být cibule krásně hnědá a přidáme Martini. Poté, co se Martini odpaří, zalijeme litrem vývaru. Promícháme a zahustíme studenou jíškou. Polévku dochutíme solí a pepřem a necháme povařit 20 minut. Francouzskou bagetu nakrájíme na plátky (cca 2 cm) a vložíme na plech, posypeme trochou sýra a necháme zapéct do předehřáté trouby na 140 °C na 10–15 minut. Polévku nalijeme do misek, vložíme krutóny posypeme sýrem a dáme do předehřáté trouby 60 °C na 10 minut. Poté vyndáme a servírujeme.