Suroviny
- fazole Plechovka
- uzená žebra 500 g
- smetana na vaření ((nebo zakysaná))
- česnek
- cibule 1 - 2 ks
- bobkový list
- ocet 2 lžíce
- červená paprika (sladká) 2 lžíce
- voda 500 ml
- hladká mouka
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nakrájíme si nadrobno cibuli, kterou osmažíme v hrnci na oleji. Až se cibule osmaží, lehce ji zasypeme červenou sladkou paprikou, moukou a podlijeme vodou.
- Našleháme a dolijeme vodou z fazolí. Když se začne polévka vařit, přidáme uzené maso (žebírka) a vaříme dál.
- Mezitím si oloupeme brambory, které nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Osolíme, přidáme pepř, bobkový list, zakápneme polévku lžící octa.
- Až se polévka provaří a brambory změknou, přidáme červené fazole a necháme povařit.
- Na závěr přidáme smetanu, polévku dochutíme, můžeme přidat i drcený česnek a necháme ještě chvíli provařit.
Autor receptu: Kateřina Linhartová