Suroviny
- těstoviny tarhoňa 500 g
- kuřecí prsa 5
- lišky hrst
- vývar 1,5 l
- parmazán 80 g
- dýně 1/2
- cibule 2
- máslo 60 g
- olivový olej 1 ML
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí maso si připravíme metodou sous-vide při 60 °C po dobu cca 60 minut. Maso po uvaření vyjmeme a necháme odležet na pokojovou teplotu. Tarhoňu si uvaříme ve vroucí vodě 4 minuty.
- Po uvaření tarhoňu propláchneme a zakápneme pár kapek olivového oleje a promícháme. Na pánvi si pomalu osmahneme na drobné kousky nakrájenou cibuli. Později přidáme česnek a tymián, chvíli necháme a přidáme uvařenou tarhoňu.
- Přilijeme vývar a vaříme tarhoňu do změknutí při stálém míchání, přidáme rozmixovanou upečenou dýni, promícháme a sundáme z plotny, přidáme máslo, parmazán a promícháme do krémového rizota. Tarhoto osolíme a opepříme.
- Vezmeme si kuřecí prsa, které máme v pokojové teplotě, a osmahneme na pánvi. Na druhé pánvi si na másle uděláme lišky. Na talíř dáme tarhoto, kuřecí prsa, ozdobíme liškami a plátky dýně upečené na skus.
Autor receptu: Pavlína Krejčí