Suroviny
Postup přípravy
Dýni očistíme, vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do pekáče. Přidáme celý kardamom, semínka koriandru, dýňový olej, 100 g rozpuštěného másla, med a sůl a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C 40–50 minut do změknutí. V rozpáleném hrnci s olivovým olejem a lžící másla orestujeme oloupaný a nakrájený čerstvý zázvor, nahrubo nasekanou šalotku, bílou část pórku nakrájenou na kolečka. Přidáme předpečenou dýni i s kořením, orestujeme, podlijeme vývarem a vaříme 25–30 minut. Po provaření přidáme kokosové mléko, smetanu a čerstvou pomerančovou šťávu. Necháme krátce probublat a poté rozmixujeme. Polévku slijeme přes kovové sítko a pomocí naběračky propasírujeme. Ochutnáme a dle potřeby přidáme pomerančovou šťávu, osolíme a zjemníme kouskem másla.