Suroviny
- máslo 1
- třtinový cukr 1 hrnek
- polohrubá mouka 2 hrnky
- vlašské ořechy
- vanilkový cukr
- vejce 2
- mléko 3/4 hrnku
- ovoce
Postup přípravy
Drobenka
- ½ másla smícháme s třtinovým cukrem a moukou.
- 2/3 této směsi odebereme na přípravu těsta. Do 1/3 vmícháme zbytek másla.
Těsto
- Do odebrané části přidáme 2 vejce, prášek do pečiva a mléko. Vše důkladně promícháme (tyčovým mixérem). Poté vmícháme nahrubo podrcené vlašské ořechy. Formu na koláč vymažeme kouskem másla a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a rozprostřeme lesní směs.
- Po celé ploše rozdrobíme drobenku. Posypeme vanilkovým cukrem, případně můžeme posypat i ořechy. Pečeme na 180 °C cca 60 minut.
Autor receptu: Radka Hamáčková