Suroviny
- máslo 120 g
- vejce 6
- cukr 1 hrnek
- mouka 1 hrnek
- kypřicí prášek do pečiva 1
- mléko 1/2 hrnek
- vanilkový extrakt 2 PL
- šlehačka 1 hrnek
- kondenzované mléko 1 plechovka
- šlehačka 1 kelímek
- jahoda 1 hrnek
Postup přípravy
Máslo a cukr vyšleháme do světlé pěny. Přidáme vejce, poté po částech vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, a nakonec přidáme trochu vanilkového extraktu. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi půl hodiny při 175 °C. Mezitím smícháme všechny druhy mléka. Prošleháme a vlijeme na korpus. Ten necháme přes noc odpočinout v chladu. Moučník odzdobíme vyšlehanou smetanou a ozdobíme pokrájenými jahodami.