Suroviny
- žloutek
- smetana 900 ml
- vanilkový lusk 2
- cukr moučka 100 g
- cukr krupice 5 g
- flambovací pistole
- malina 30
Postup přípravy
- Zahřejeme troubu na 160 ˚C. Smetanu ke šlehání nalijeme do hrnce, z vanilkových lusků vybereme semínka, ta vložíme do hrnce se smetanou a tyto suroviny přivedeme pomalu k varu, poté necháme odležet. Žloutky s moučkovým cukrem utřeme do světlé barvy, poté zalijeme horkou smetanou, lusk vyjmeme, vše vyšleháme. Po vyšlehání přidáme vanilkový lusk a opět vaříme 10 minut. Směs nalijeme do keramických formiček a formičky umístíme do pekáčku, zalijeme vroucí vodou, která musí sahat do poloviny formiček. Pečeme při 160 ˚C asi 25 minut, až se pudink zpevní, poté necháme 2,5–3 hodiny vychladnout.
- Redukce: do kastrůlku dáme maliny s cukrem, přidáme vodu a vaříme 25 minut. Poté necháme 10 minut vychladnout. Před servírováním malinovou redukcí ozdobíme talíř a přidáme formičku s vanilkovým crème brûlée, na vrch formičky nasypeme špetku cukru krupice a flambovací pistolí vytvoříme krustu. Zdobíme lístkem máty a čerstvými malinami.