Domácí nudle
- polohrubá mouka 100 g
- vejce 1
Head
- černý pepř
- polévkové koření 1 lžička
Domácí knedlíčky
Postup přípravy
- Slepici důkladně omyjeme a dáme do hrnce spolu s kořenovou zeleninou, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Okořeníme a na mírném ohni vaříme dvě hodiny. Po uvaření slepici obereme a zeleninu pokrájíme.
- Domácí knedlíčky: Kuřecí játra rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Přisypeme jemně mletou strouhanku, tak aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky. Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky a vaříme asi 10 minut.
- Domácí nudle: Do misky dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Těsto rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout. Placku nařežeme na pruhy asi 3 - 4 cm široké, které dáme na sebe a krájíme slabé nudličky. Takto připravené nudle vaříme ve vroucí osolené vodě.