Postup přípravy
- Maso z jelena nakrájíme na kusy velké jak sevřená pěst, prošpikujeme je špekem, osolíme, dáme do pekáče, kam přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, přilijeme vodu, přiklopíme a dáme do trouby pomalu péct. Až je maso měkké, vyndáme zvěřinu z pekáče, výpek scedíme do kastrolu, necháme povařit, zahustíme hladkou moukou. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, povaříme, dochutíme solí a citronovou šťávou.
- Knedlík: Smícháme dohromady polohrubou mouku, vejce, malou lžičku kvasnic a vlažné mléko, nakonec osolíme. Vypracujeme těsto a až nakonec přidáme nakrájené rohlíky, které zapracujeme a necháme kynout. Těsto po vykynutí rozdělíme na čtyři díly, uděláme šišky, které vložíme do vroucí vody a vaříme z každé strany sedm minut. Hotové knedlíky nakrájíme na kolečka a podáváme spolu s omáčkou.