Head
- protlak 1 ML
Postup přípravy
- Nejdříve si odblaníme maso, poté ho nakrájíme na kostky. Dále si rozehřejeme tuk v hrnci a přidáme na kostky nakrájenou cibuli, poté přidáme maso, které necháme zatáhnout. Opepříme, osolíme, přidáme kmín a necháme vařit do změknutí masa. Během vaření si dáme do skleničky cca 1–2 lžíce hladké mouky a zalijeme trochou vody, zamícháme a vznikne nám hladká kašička. Po změknutí masa přidáme do guláše mouku s vodou. Vaříme 20 minut, aby mouka v guláši nebyla cítit, dále přidáme sladkou papriku, najemno nastrouhaný česnek a majoránku.
- Houskový knedlík: Nejdříve si uděláme kvásek: vlažné mléko smícháme s droždím a lžičkou cukru. Necháme vzejít. Dále smícháme mouku, sůl, vejce a část mléka, na kostky nakrájený rohlík a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme ho odpočinout cca 45 minut na teplém místě.