Suroviny
Postup přípravy
- Předkrm se skládá z několika studených past a salátů. První pasta se skládá z řeckého jogurtu, který přesolíme. Druhou pastu připravíme rozmixováním den předem namočené cizrny, kterou dochutíme tahini pastou, solí a pepřem. Obě pasty podáváme na talíři a lžící vytvoříme vlnky, do kterých nalijeme olivový olej. První pastu posypeme mátovým čajem, druhou pastu posypeme sladkou paprikou a ozdobíme cizrnou.
- Další omáčku vytvoříme smícháním najemno nakrájené cibule a rajčatového protlaku, které silně ochutíme čerstvě namletým pepřem. Vydlabaný lilek pořádně zevnitř osolíme a necháme den pustit vodu a pořádně vykapat.
- Takto připravený lilek plníme marinádou z vlašských ořechů, papriky a česneku. Naplněné lilky zalejeme olivovým olejem a necháme uležet. Podáváme je rozkrojené se zelenými a černými olivami. Ke všem připraveným pastám podáváme kupovanou zeleninovou směs v sladkokyselém nálevu s feferonkami.
Autor receptu: Sámer Issa