Postup přípravy
- Předehřejeme troubu na 140–160 °C. Oba druhy smetany a vanilku dáme do rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřejme těsně pod bod varu. Pak odstavíme. Žloutky a cukr utřeme (dokud hmota nezesvětlá a nezhoustne). Poté je zalijeme ohřátou vanilkovou smetanou (lusk předtím vyjmeme) a prošleháme, aby se směsi spojily. Vše přesuneme zpátky do rendlíku a na mírném ohni mícháme 6 až 8 minut nebo tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce.
- Pak pudink nalijeme do zapékacích misek o objemu zhruba 200 ml a umístíme je do hlubší zapékací misky nebo do vysokého plechu. Do nádoby pak nalijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky zapékacích misek. Pečeme 25 minut nebo do chvíle, kdy pudinky ztuhne.
- Poté vyjmeme zapékací misky z vysokého plechu a necháme je přibližně tři hodiny chladit. Pak posypeme dvěma lžičkami cukru a vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Tu pak ožehneme flambovací pistolí ve vzdálenosti asi 5 cm až 20 cm po dobu 30 vteřin až 2 minuty, až zkaramelizuje.