Maso
- hovězí mleté maso 500 g
Sýr
- sýr čedar 200 g
Omáčka
- gravy omáčka
Suroviny
Postup přípravy
- Na oleji zpěníme cibulku. Poté přidáme maso, osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu a chvilku restujeme. Připravíme si větší hrnek gravy omáčky (dle návodu) a vlijeme do směsi a dusíme pod pokličkou, než je zelenina měkká. Uvaříme brambory. Jakmile jsou hotové, brambory slijeme a rozmačkáme. Přidáme mléko a máslo a vytvoříme hustější kaši.
- Jako první do asi poloviny naplníme zapékací misku masovou směsí. Na maso dáme pomocí lžiček bramborovou kaši tak, aby zakryla masovou směs, a na závěr posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby na 30–45 minut, aby se nám sýr roztekl.