Omáčka
- malina 400 g
- malina
- cukr 5 lžic
Světlá část
- žloutek 2
Tmavá část
- likér 1 lžíce
Postup přípravy
- Ve vodní lázni nechte rozpustit hořkou čokoládu. Žloutky s cukrem utřete do pěny. Do misky nalijte vychlazenou smetanu a jemně vyšlehejte. Rozpuštěnou čokoládu dejte stranou a ve vodní lázni ještě svižně promíchejte pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidejte pár kapek kávového likéru, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojte. Vyndejte skleničky, naplňte je do poloviny čokoládovou pěnou a dejte zchladit do ledničky.
- Mezitím si připravte variantu z bílé čokolády, u které postupujte úplně stejným způsobem. Vychlazenou čokoládu vyndejte z ledničky, navrstvěte na ni pěnu z bílé čokolády a dejte opět zchladit.
- Uvařte si malinovou omáčku: zmražené maliny dejte do kastrůlku, přidejte cukr, pokapejte citronovou šťávou a nechte rozvařit. Rozvařenou omáčku přeceďte. Na vychladlou pěnu nalijte malinovou omáčku a ozdobte čerstvými malinami.