Čočková
- cibule - -
Dýňová
- chilli - -
Čočková
- hladká mouka - -
- řapíkatý celer - -
- majoránka - -
- bobkový list - -
- nové koření - -
- chilli paprička - -
- sůl - -
- pepř - -
Postup přípravy
- Dýňová: Neoloupanou dýni vydlabeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme na plech, okořeníme, osolíme a dáme péct na 180°C než trochu zhnědne. Poté rozmixujeme, doředíme, ochutíme dle libosti a podáváme se smetanou.
- Čočková: Čočku namočíme nejlépe přes noc do vody. Na oleji orestujeme cibuli, česnek, a řapíkatý celer, ke konci přidáme všechno koření, zaprášíme jemně moukou. Čočku propláchneme, vložíme k základu, podlijeme a vaříme do měkka.