2
- červené zelí 1 kus
1
- grilovací koření 1 lžička
- housková nádivka 1 kus
2
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Bůček si umyjeme, osolíme, okořeníme, prošpikujeme česnekem, dáme maso na pekáč. Připravíme si marinádu, smícháme olej, červenou papriku, grilovací koření, trošku vody, vše smícháme dohromady. Poté přidáme do marinády dvě deci piva a rozetřeme ji na celý bůček, necháme marinovat v ledničce 24 hodin. Poté ostrým nožem uděláme v bůčku kapsu a naplníme ji houskovou nádivkou s masem, žampiony a slaninou. Kapsu uzavřeme špejlí nebo zašijeme nití. Potom maso osolíme, okmínujeme a vložíme do vymazaného pekáče. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut. Během pečení maso podléváme a poléváme. Asi po hodině pečení maso obrátíme, vrchní kůžičku nakrájíme na čtverce a přelijeme výpekem. Pekáč už nezakrýváme a při stejné teplotě dopečeme.
- Červené zelí: V hrnci na tuku zpěníme cibuli, přidáme pokrájené syrové zelí a dusíme, osolíme, okmínujeme, poprášíme moukou a na konci dle libosti osladíme. Pečený bůček podáváme s dušeným červeným zelím a domácím knedlíkem.