Postup přípravy
Postup přípravy
- Maso posolíme, okmínujeme, přidáme cibuli na plátky, podlijeme vodou a dáme péct na 200°C, přidáme sádlo a pečeme zhruba 2,5 hodiny. Dále si připravíme kyselé zelí, které povaříme 10-15 minut. Poté zelí scedíme, na oleji či sádle osmahneme cibulku doměkka, zasypeme lžičkou hladké mouky. Až se vytvoří jíška, přidáme zelí, dochutíme cukrem, solí a octem.
- Chlupaté knedlíky: Syrové brambory nastrouháme na kaši, osolíme, přidáme jedno celé vejce a zahustíme přiměřeně polohrubou moukou. Dáme vařit vodu, trochu osolíme, zakápneme olejem a přivedeme k varu. Poté polévkovou lžící nabíráme těsto a pomalu vkládáme do vroucí vody. Nemícháme, poté co vyplavou na povrch, vaříme ještě asi 10-15 minut. Potom knedlíky scedíme a zamícháme do zelí.