Suroviny
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 160°C. Sušenky rozdrtíme na co nejmenší kousíčky (ne však prach) a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmota by měla být jemně mokrá tak, aby při tlačení sušenek na dno nádoby držela vcelku. Uvedené množství stačí na střední okrouhlou formu na pečení, čím je cheesecake vyšší, tím je lepší. Sušenkovým základem vyložíme celé dno nádoby a dáme je na 20 minut do chladničky, aby se sušenky usadily a spojily.
- Mezitím připravíme náplň smícháním mascarpone, kondenzovaného mléka, vajec, šťávy a kůry z citronů a limetek. Pokud jsou ve směsi hrudky, jednoduše je vyšleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Hotovou hmotu nalejeme na sušenkový základ a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 40 minut. Cheesecake je potřeba kontrolovat, když je koláč hotový, je třeba jej přes noc nechat v ledničce odležet.