Bramborová kaše
- brambory 4
Chahohbili
- rajče 3
- cibule 2
- chilli paprička 1
Bramborová kaše
- česnek 1
Chahohbili
Postup přípravy
- Na rozehřátou pánev s olejem a máslem dáme kuře kůží dolů a osmažíme z obou stran dozlatova. Poté kuře vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli – jakmile cibule bude mít zlatavou barvu, vrátíme zpět kuře, nakrájená oloupaná rajčata (nebo protlak).
- Osolíme a vše dobře promícháme. Pak zmenšíme teplotu a přiklopíme pokličkou a necháme 25 minut dusit. Ke konci přidáme nakrájený koriandr, petržel, jarní cibuli a chilli papričku, vše promícháme a dusíme dalších 5 minut. Podáváme s bramborovou kaší: Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Poté je rozmačkáme, přidáme mléko, máslo, česnek, dle chuti osolíme a opepříme, promícháme.