Suroviny
Postup přípravy
- Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky. Očistíme si mrkev, petržel a nastrouháme na nudličky. Oloupeme si stroužky česneku. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Nakrájíme si šunku na menší kostičky a nastrouháme si sýr.
- Ve větším hrnci si necháme rozpustit sádlo, na kterém si osmahneme cibuli a brambory. Poté zalijeme dle množství horké vody a přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Do hrnce přidáme pepř, nové koření, bobkový list, podravku, bujón, sůl a přivedeme k varu.
- Vaříme, a když jsou brambory měkké, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, kterou rozdrolíme v dlaních. Do vařící polévky nakonec přidáme nadrobno nakrájenou šunku za stálého míchání a dvě vejce. Při servírování na talíř dáme nastrouhaný sýr a dozdobíme pokrájenou petrželovou natí.