Příloha
- jasmínová rýže 500 g
Head
- kokosové mléko 200 ml
- kari pasta 2-3
- bambus
- fazolové lusky 400 g
- bramborový škrob 3 lžíce
- olivový olej
- olej
- zelený pepř
- moučkový cukr
- sůl
Postup přípravy
- Omytá kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a zakápneme olivovým olejem a necháme je v chladu rozležet asi dvacet minut. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a na něm lehce orestujeme cibuli šalotku. Přidáme naložené kuřecí maso a opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme naložený bambus a červenou kari pastu. Ochutíme solí, zalijeme kokosovým mlékem a zhruba 15–20 min dusíme. Na zahuštění pokrmu použijte bramborový škrob smíchaný s vodou. Poté krátce povaříme.
- Jako příloha je vhodná jasmínová rýže.
- Fazolky jen tři minuty povaříme ve vodě, poté je osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme špetku moučkového cukru a sůl.