Suroviny
- římský salát 2
 - majonéza 4 PL
 - strouhaný parmazán 2 PL
 - česnek 3 stroužky
 - hrubozrnná hořčice 1 ML
 - parmazán (hoblinky) 150 g
 - ančovička 6
 - krevety 500 g
 - máslo
 - toustový chléb
 - olivový olej
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Omytý římský salát necháme okapat a vložíme do mísy. Do mixéru vložíme majonézu, strouhaný parmazán, stroužek česneku, hořčici, ančovičky a kapku vody. Rozmixujeme a během mixování přilijeme trochu oleje. Z toustového chleba okrájíme okraje a nakrájíme na kostičky.
 - Poté si na pánvi uděláme krutony. Na pánvi necháme zpěnit máslo s česnekem a hodně krátce osmahneme oloupané krevety z obou stran. Salát smícháme s dresinkem a servírujeme s krutony, hoblinami parmazánu a krevetami.
 
Autor receptu: Petr Hromádko