Suroviny
- římský salát 2
- majonéza 4 PL
- strouhaný parmazán 2 PL
- česnek 3 stroužky
- hrubozrnná hořčice 1 ML
- parmazán (hoblinky) 150 g
- ančovička 6
- krevety 500 g
- máslo
- toustový chléb
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Omytý římský salát necháme okapat a vložíme do mísy. Do mixéru vložíme majonézu, strouhaný parmazán, stroužek česneku, hořčici, ančovičky a kapku vody. Rozmixujeme a během mixování přilijeme trochu oleje. Z toustového chleba okrájíme okraje a nakrájíme na kostičky.
- Poté si na pánvi uděláme krutony. Na pánvi necháme zpěnit máslo s česnekem a hodně krátce osmahneme oloupané krevety z obou stran. Salát smícháme s dresinkem a servírujeme s krutony, hoblinami parmazánu a krevetami.
Autor receptu: Petr Hromádko