těsto
- hladká mouka 400 g
- voda (vlažná) 375 g
- sůl 1 lžička
- droždí půl
- extra virgin olivový olej dle potřeby
řepová směs
- ricotta 100 g
- červená řepa (velká) 2 kusy
- bílý jogurt 2 lžíce
- křen 1 lžička
- vlašské ořechy (na ozdobu)
- sůl
- pepř
rajčatový tataráček
Postup
- Ingredience na těsto dáme všechny dohromady a zaděláme těsto, které necháme následně vykynout. Mezitím si připravíme směsi na bruschetty.
- Řepová směs: Řepu uvaříme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme jogurt a dle chuti nastrouhaný křen. Dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Lehce opečenou bruschettu potřeme ricottou, navrch dáme nasekané vlašské ořechy.
- Rajčatový tataráček: Všechny ingredience nakrájíme najemno, smícháme, osolíme a opepříme a zakápneme olivový olejem. Bruschettu potřeme česnekem, poté nandáme hotový tataráček.
Autor receptu: Denisa Mašková