těsto
- hladká mouka 400 g
 - voda (vlažná) 375 g
 - sůl 1 lžička
 - droždí půl
 - extra virgin olivový olej dle potřeby
 
řepová směs
- ricotta 100 g
 - červená řepa (velká) 2 kusy
 - bílý jogurt 2 lžíce
 - křen 1 lžička
 - vlašské ořechy (na ozdobu)
 - sůl
 - pepř
 
rajčatový tataráček
Postup
- Ingredience na těsto dáme všechny dohromady a zaděláme těsto, které necháme následně vykynout. Mezitím si připravíme směsi na bruschetty.
 - Řepová směs: Řepu uvaříme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme jogurt a dle chuti nastrouhaný křen. Dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Lehce opečenou bruschettu potřeme ricottou, navrch dáme nasekané vlašské ořechy.
 - Rajčatový tataráček: Všechny ingredience nakrájíme najemno, smícháme, osolíme a opepříme a zakápneme olivový olejem. Bruschettu potřeme česnekem, poté nandáme hotový tataráček.
 
Autor receptu: Denisa Mašková