Domácí bruschetta
Domácí bruschetta
Head
- ajvar
 - kečup
 - mletá paprika
 - podravka
 - sójová omáčka
 - paški sýr
 - bruschetta s olivami
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Umyté býčí žlázy nakrájíme na nudličky a orestujeme doměkka na olivovém oleji a na plátky nakrájené cibulce. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, papriku a rajčata, dochutíme podravkou, ajvarem, kečupem, pepřem a mletou paprikou, zakápneme sójovou omáčkou a popřípadě dosolíme.
 - Domácí bruschetta: Připravíme si kvásek, který smícháme s moukou a vymísíme na středně tuhé těsto, které necháme nakynout. Vykynuté těsto vymícháme a vytvarujeme veku. Tu opět necháme ještě nakynout a pak upečeme v rozehřáté troubě, před dopečením potřeme rozšlehaným žloutkem. Veku necháme vychladnout, před podáváním ji nakrájíme na plátky a zapečeme v kontaktním grilu. Potřeme lisovaným česnekem a olivovým olejem. Navrch naložíme masovou směs a posypeme sýrem, dozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme.