Domácí bruschetta
Domácí bruschetta
Head
- ajvar
- kečup
- mletá paprika
- podravka
- sójová omáčka
- paški sýr
- bruschetta s olivami
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Umyté býčí žlázy nakrájíme na nudličky a orestujeme doměkka na olivovém oleji a na plátky nakrájené cibulce. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, papriku a rajčata, dochutíme podravkou, ajvarem, kečupem, pepřem a mletou paprikou, zakápneme sójovou omáčkou a popřípadě dosolíme.
- Domácí bruschetta: Připravíme si kvásek, který smícháme s moukou a vymísíme na středně tuhé těsto, které necháme nakynout. Vykynuté těsto vymícháme a vytvarujeme veku. Tu opět necháme ještě nakynout a pak upečeme v rozehřáté troubě, před dopečením potřeme rozšlehaným žloutkem. Veku necháme vychladnout, před podáváním ji nakrájíme na plátky a zapečeme v kontaktním grilu. Potřeme lisovaným česnekem a olivovým olejem. Navrch naložíme masovou směs a posypeme sýrem, dozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme.