Tvarohová šlehačka
- vanilkový cukr 2 ks
Postup přípravy
- Oddělíme si žloutky od bílků. Do ušlehaných bílků přidáme cukr, poté vmícháme žloutky, olej, nakonec vmícháme polohrubou mouky s práškem do pečiva. Pečeme při 160°C půl hodiny do zrůžovění. Vychladlý korpus poklademe plátky jakéhokoliv ovoce a na ovoce namažeme tvarohovou šlehačku.
- Tvarohová šlehačka: Vyšleháme dvě šlehačky a vmícháme do ní dva tvarohy. Dle chuti osladíme, přidáme dva vanilkové cukry. Pomazanou placku přiklopíme druhou plackou a pomažeme zbylou šlehačkou, pokud již žádnou nemáme, posypeme moučkovým cukrem. Moučník necháme ztuhnout v lednici a před podáváním nařežeme na řezy.