Suroviny
Postup přípravy
- Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Vychladlé oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, osolíme, přidáme vejce a přisypáváme mouku, aby se těsto příliš nelepilo a dalo se tvarovat. Mezitím si přivedeme vodu k varu. Polévkovou lžící nabíráme těsto a plníme na kostičky nakrájeným uzeným masem a tvoříme kuličky. Takto připravené knedlíčky ihned vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, při tom je jednou obrátíme.
- Červené zelí: Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme zelí, prohodíme, zalijeme trochou vody, ochutíme, přidáme bobkový list a vaříme (dusíme) doměkka, dle chuti můžeme přisladit.
- Zbytek cibule nakrájíme na kolečka a do zlatova osmahneme. Knedlíky na talíři přelijeme osmaženou cibulkou.