Suroviny
- uzené maso 500 g
- vepřové maso 500 g
- řepa 1
- brambory 5
- cibule 1
- mrkev 2
- zelí 1/4
- rajčatový protlak 3
- mletá paprika
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Omyjeme maso, jemně osolíme a dáme vařit do tlakového hrnce na 30 minut. Zatímco se maso vaří, oloupeme zeleninu, cibuli a brambory nakrájíme na kostičky, mrkev a řepu nastrouháme, zelí nakrouháme. Maso vyndáme a vývar scedíme. Do vývaru dáme vařit maso, brambory a zelí, vaříme 15 minut. Mezitím orestujeme cibulku a postupně přidáme mrkev, červenou řepu a rajský protlak. Vytáhneme maso a přidáme orestovanou cibulku a zeleninu, a ještě pět minut vaříme. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Podáváme se zakysanou smetanou.