Suroviny
- cibule 3
- mrkev 3
- červená paprika 3-4 PL
- uzená žebra 400 g
- kuřecí prsa 3
- brambory 5-6
- česnek 3 stroužky
- sladká paprika 4
- loupaná rajčata
- voda
- olej
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do hlubokého hrnce dáme olej i máslo, promícháme, přivedeme k varu a přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Přidáme suchou papriku, dobře zamícháme a začneme postupně přidávat mrkev, nakrájené kuře, po 7 minutách uzená žebírka, po 10 minutách pokrájené brambory, sladkou papriku.
- Po 5 minutách zalijeme vroucí vodou nebo vývarem, za dalších 5 minut přidáme oloupaná rajčata. Pokaždé když přidáváme něco do hrnce, pořádně promícháme. Když budou všechny ingredience v hrnci, vaříme bez pokličky na mírném ohni cca 30 minut.
Autor receptu: Tatyana Shyroková