Suroviny
Postup přípravy
- Do hrnce dáme olej a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, po chvíli přidáme celer, šalotku, cibuli a česnek. Krevety oloupeme a očistíme, kostry z krevet přidáme do základu polévky. Dále přidáme pokrájené chilli papričky, nasekaný koriandr a rajský protlak. Podlijeme brandy a bílým vínem a nastrouháme trochu zázvoru. Nakonec zalijeme vývarem a necháme pořádně provařit.
- Vývar přecedíme, přidáme vymačkanou limetu, dle chuti můžeme dochutit česnekem a chilli, nakonec přidáme trochu smetany. Oloupané krevety osolíme, opepříme a osmažíme na oleji na pánvi z obou stran. Polévku podáváme s uvařenou raviolou, osmaženými krevetami a ozdobenou bylinkami.
Ravioly
- Ingredience smícháme dohromady, nesolíme, osolíme pak hodně vodu, ve které se budou vařit. Vypracované těsto dáme vychladnout do lednice. Mezitím si připravíme náplň z čerstvého sýru, který ochutíme česnekem, solí, pepřem, nasekanou pažitkou a limetou, na konec přidáme nasekanou krevetu, zamícháme.
- Pomocí strojku na těstoviny vyválíme těsto do požadované tloušťky a vykrojíme kolečka. Na kolečko dáme připravenou náplň, okraje ravioly potřeme vodou, přidáme na to druhé kolečko a slepíme. Vaříme v hodně osolené vodě.
Autor receptu: Iva Sarauerová