Suroviny
Postup přípravy
- Maso osolíme a opepříme. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a hovězí svíčkovou rychle osmažíme ze všech stran. Ještě horkou dáme na talíř a pomažeme hořčicí, necháme odpočívat.
- Houby a česnek dáme do kuchyňského robotu s trochou soli a pepře a promícháme na jemnou pastu. Ohřejeme suchou velkou pánev, do které dáme houbovou pastu a přidáme lístky tymiánu.
- Na čistý povrch umístíme velký kus potravinové fólie, na ni položíme plátky šunky, aby se mírně překrývaly a vytvořily tak dostatečně velký obdélník na obalení hovězí svíčkové. Přidáme houbovou pastu, položíme hovězí svíčkovou, zabalíme a necháme chladit 15 minut.
- Mezitím si rozválíme listové těsto, maso vyndáme z fólie a umístěme doprostřed těsta. Maso obalíme v těstě a vajíčkem slepíme konce, přebytek těsta ořízneme. Opět to celé zabalíme do folie a chladíme 10 minut (nejlépe ale přes noc).
- Předehřejeme si troubu na 190°C, odstraníme folii a pečeni umístíme na plech, posypeme hrubou solí a pečeme 35 minut. Hotové necháme v troubě ještě aspoň 15 minut dojít a poté opatrně nakrájíme na plátky.