Škvarkové placky
- ořech
- mouka 700 g
Head
- rajče
Postup přípravy
- Zralá avokáda rozpůlíme, vyndáme pecky, opatrně vydlabeme dužinu, kterou vidličkou rozmačkáme s okapaným tuňákem z plechovky, dochutíme a slupky uchováme. Směs nandáme zpět do slupky z avokáda jako do mističky, necháme v chladu ztuhnout a před podáváním ozdobíme rajčetem a petrželkou.
- Škvarkové placky: Uděláme si kvásek, pak přidáme vajíčko, mouku, teplé škvarky i se sádlem, nastrouháme vařené loupané brambory. Těsto propracujeme tak, aby se nám nelepilo, a necháme je vykynout. Pak tvoříme malé bochánky, které opět chvíli necháme kynout, poté je dáme na plech vyložený pečicím papírem. Z bochánku uděláme placky, na nich nakreslíme slabé mřížky, nakonec dle chuti osolíme a pečeme do zlatova.