Suroviny
- lilek 2
- česnek 2-3 stroužky
- bazalka
- mozzarella 200 g
- strouhaný parmazán 100 g
- cherry rajčata 300 g
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Lilek nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran, necháme vypotit, osušíme papírovým ubrouskem. Malý pekáček (případně zapékací mističky) vymažeme olivovým olejem. Poklademe vrstvu lilku, osolíme, opepříme, lehce posypeme česnekem nakrájeným na drobounko a jemně nasekanou bazalkou.
- Poklademe vrstvu mozzarelly nakrájené na plátky (nebo nastrouhané). Znovu klademe vrstvu lilku, osolíme, opepříme, posypeme kousky česneku a bazalkou. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny a klademe další vrstvu.
- Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C cca 30 minut. Po vypečení většiny tekutiny, která se během pečení z lilku uvolní, zasypeme parmezánem a pečeme ještě 5 minut.
Autor receptu: Eliška Čerešňová