Suroviny
- kuřecí játra
- kuřecí maso a kosti
- kořenová zelenina
- bobkový list
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
Knedlíčky
Jíška
- hladká mouka 3 PL
- máslo 1/4
Postup
- Uvaříme si maso a zeleninu doměkka v tlakovém hrnci, asi 30 až 40 minut. Přidáme pepř, sůl a bobkový list. Po uvaření scedíme do druhého hrnce vývar, obereme maso, zeleninu nakrájíme na kostičky. Do polévky přidáme knedlíčky a vaříme 5–8 minut.
- Knedlíčky: Kuřecí játra utřeme nožem, přidáme strouhanku, máslo, vejce, mouku, pepř, sůl a nakrájenou pažitku. Uděláme kuličky a dáme je vařit do polévky.
- Nakonec do polévky přidáme jíšku, 3 lžíce hladké mouky a čtvrtku másla. Jíška by měla být do zlatova. Polévku zahustíme a povaříme 5 minut.
Autor receptu: Romana Kortusová