Suroviny
- čokoládové sušenky (plněné krémem) 200 g
- máslo 60 g
- hořká čokoláda 150 g
- smetana ke šlehání 120 g
- šlehačka 160 g
- želatina 4 g
- voda 20 ml
- mléčná čokoláda 150 g
- smetana ke šlehání 120 g
- šlehačka 160 g
- želatina 4 g
- voda 20 ml
- bílá čokoláda 150 g
- smetana ke šlehání 120 g
- šlehačka 160 g
- želatina 4 g
- voda 20 ml
- ovoce (na dekoraci)
Postup
- Na korpus si vezmeme čokoládové sušenky, vložíme je do mísy a rozdrtíme. Přidáme rozpuštěné máslo a zpracováváme, dokud se rovnoměrně nepromíchá. Směs vložíme do formy s pečicím papírem a lžící rovnoměrně upěchujeme. Vložíme do lednice.
- Hořkou čokoládu dáme do misky společně se smetanou a na vodní lázni pomalu rozpouštíme, směs necháme chvíli vychladnout. Potom do ní přidáme vyšlehanou šlehačku. Opatrně zamícháme čokoládu se šlehačkou.
- Do menšího hrnce dáme vodu, želatinu a za stálého míchání necháme želatinu zhoustnout. Necháme trochu vychladnout a opatrně vmícháme do směsi. Směs nalijeme na korpus a necháme cca 45 minut zatuhnout. Tento proces opakujeme s ostatními dvěma vrstvami - z mléčné a bílé čokolády.
- Nakonec ozdobíme ovocem a můžeme podávat.
Autor receptu: Kryštof Rychtařík
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!