Suroviny
- cukr krystal
- bazalka
- krájená rajčata 2 plechovky
- sůl
- pepř
- rajče 4
- mozzarella 2 balení
- olivový olej 1 PL
- rajský protlak
- cibule
Postup
- Oloupeme a nakrájíme na kostičky menší cibuli, kterou necháme na olivovém oleji zesklovatět. Poté přidáme 4 rajčata oloupaná (pokud je spaříme horkou vodou, půjdou lépe) a nakrájená na kostky.
- Necháme chvilku podusit pod pokličkou, dokud nezměknou. Po změknutí přidáme 2 plechovky rajčat (oloupaná, nakrájená) a rajský protlak. Tento základ ještě osolíme a opepříme. Poté základ promixujeme tyčovým mixérem, dokud polévka není rozmixovaná dohladka.
- Nakonec polévku povaříme, dochutíme cukrem, natrháme do polévky jednu mozzarellu. Na talíři poté můžeme ozdobit natrhanou mozzarellou, lístky bazalky a olivovým olejem.
Autor receptu: Jan Behenský
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!