Suroviny
- mascarpone 500 g
- smetana ke šlehání 500 ml
- cukr krupice 100 g
- cukrářské piškoty 2 balení
- káva 300 ml
- likér 50 ml
- kakaový prášek
- sůl
Postup
- Připravíme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Přidáme likér dle chuti. Ve velké míse vyšleháme mascarpone s cukrem, dokud nevznikne hladký krém. Vyšleháme smetanu na šlehačku a opatrně ji vmícháme do mascarpone krému.
- Piškoty namáčíme do kávy a pokládáme je na dno formy. Na vrstvu piškotů naneseme polovinu mascarpone krému a rovnoměrně rozetřeme.
- Přidáme další vrstvu namočených piškotů a znovu naneseme zbytek krému. Před podáváním posypeme vrchní vrstvu kakaovým práškem pomocí sítka.
Autor receptu: Miroslav Matura