Suroviny
- tučný tvaroh 250 g
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 2 PL
- vanilkový cukr 1
- vanilkový extrakt 1 ML
- karamelové sušenky 1 balení
- želatina 1 balíček
- ovoce 1 balení
- skleničky 6 menších
Postup
- Ušleháme tvaroh se 2 lžícemi moučkového cukru, troškou vanilkového extraktu a vanilkovým cukrem. Poté přidáme mascarpone a dobře promícháme. Připravíme si zdobicí sáček. Krém dáme do zdobicího sáčku.
- Oplatky nalámeme podle velikosti kelímků a střídavě skládáme vrstvu krému, oplatky a nahoru v poslední třetině dáme ovoce. Připravíme želatinu podle návodu. Přidáme skleničku vody, vaříme, dokud nezíská hustou hmotu.
- Poté přidáme ovoce a nalijeme navrch kelímků, aby želatina zatuhla. Zavřeme do hromadné dózy a chlaďte 2–3 hodiny.
Autor receptu: Jan Veselý
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!