Suroviny
- těstoviny
- mleté maso (mix) 1 kg
- červené víno 1 l
- petržel 2
- mrkev 2
- pasírovaná rajčata 1 balení
- rajský protlak 1
- cibule 2
- česnek 4 stroužky
- bobkový list 3
- olivový olej
- bazalka
- oregano
- parmazán
- sůl
- pepř
Postup
- Mrkev, petržel očistíme a nastrouháme, dále nakrájíme cibuli najemno. Osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, které orestujeme společně s červeným vínem, přidáme sůl a pepř, podlijeme vodou, přidáme pasírovaná rajčata a protlak, dále přidáme nastrouhanou zeleninu, bobkový list a vaříme cca 2 hodiny.
- Přidáme oregano a bazalku podle chuti, průběžně mícháme a podléváme vínem a vodou, dále vaříme cca 30 minut. Poté uvaříme těstoviny a podáváme s omáčkou a posypeme parmezánem.
Autor receptu: Damian Staněk