Suroviny
- cibule 1
- řapíkatý celer 1
- pórek 1
- baby špenát 1
- olivový olej 4 PL
- med 2 PL
- máslo 40 g
- bílý pepř
- bílé víno 100 ml
- vlašské ořechy 20 g
- med (sušený) 2 PL
- sůl
Postup
- Cibuli nasekáme a zpěníme na oleji. Přidáme pórek, petržel, celer. Osolíme, okořeníme, zalijeme bílým kořením, podlijeme bílým vínem a necháme odpařit. Poté zeleninu podlijeme vodou a necháme vařit.
- V ten okamžik předáme baby špenát, přidáme máslo, dosolíme, dokořeníme. Přidáme med, olivový olej. Na suché pánvi orestujeme vlašské ořechy, přidáme med, paložíme na talíř a tam je necháme vystydnout.
- Podáváme s polévkou, hráškovými výhonky, mikrobylinkami a posypeme sušeným nebo normálním medem.
Autor receptu: Pierre Cédrick Klimeczek