Suroviny
- microgreens 200 g
- quinoa půl hrnku
- sušená rajčata 12
- dýně Hokkaidó 1/2
- feta 200 g
- olivový olej 15O ml
- med 6 PL
- balsamico 50 ml
- bílý vinný ocet 50 ml
- česnek 4 stroužky
- sůl
- pepř
Postup
- Uvaříme si quinou, propláchneme a necháme vychladit. Nakrájíme dýni na kostičky 3x3 cm, přidáme 50 ml olivového oleje, 50 ml vinného octa, nakrájený česnek, 3 lžíce medu a 1 lžičku soli. Vše promícháme a dáme na 200 °C do trouby na cca 30 minut.
- Microgreens dáme do misky, nasypeme vychlazenou quinou, upečenou dýni, sušená rajčata a fetu. Nakonec nalijeme dresink (100 ml olivového oleje, 50 ml balsamica, 3 lžíce medu, sůl podle chuti a trochu pepře).
Autor receptu: Karel Pinkas