Suroviny
- kuřecí skelet 750 g
- celer 1
- mrkev 4
- petržel 2
- cibule 2
- pórek 1/2
- petrželová nať
- kurkuma 1 ML
- bobkový list
- celý pepř
- nové koření
- petrželka
- sůl
Do vývaru přidáme
- kuřecí stehno (horní) 470 g
- mrkev 2
- celer 1
- pórek 1
- cibule 2
Postup
- Umyjeme kuřecí skelety nebo křidélka, osušíme je. Dáme je na pečicí plech (nebo do remosky), osolíme, opepříme a přidáme kurkumu. Dáme zapéct na 30 minut, do té doby, než bude zlatavé a pustí šťávu.
- Poté kuřecí skelety nebo křidélka vložíme do hrnce, přidáme nové koření, celý pepř, sůl, bobkový list, dvě cibule ve slupce, zalijeme vodou a necháme vařit na mírném ohni cca 2–2,5 hodiny. Poté přidáme oloupanou kořenovou zeleninu (mrkev, pórek, celer, petržel) a také několik svazků čerstvé petržele. Necháme vařit cca hodinu.
- Potom přecedíme, aby nám zbyl pouze vývar. Mezitím si připravíme kuřecí stehna. Umyjeme, osušíme a vložíme do vývaru. Necháme vařit. Během toho nakrájíme na větší kusy mrkev, celer, cibuli a pórek, které osmažíme na oleji do zlatova. Osolíme, opepříme. Přidáme zeleninu do vývaru a necháme vařit dalších 30–45 minut.
- Vyndáme kuřecí stehýnka, nařežeme je na menší kousky. Rozlijeme do misek vývar se zeleninou a přidáme kousky masa. Podáváme s čerstvou petrželí a případně přidáme nudle (podle chuti).
Autor receptu: Polina Bogoslavets