Suroviny
- želatina 6 plátků
- smetana ke šlehání 1 l
- cukr krupice 360 g
- vanilkový lusk 2
- ušlehaná smetana 500 ml
- mangové pyré
- čerstvé ovoce
- máta
Postup
- Želatinu namočíme do studené vody. Neušlehanou smetanu vlijeme do hrnce a přisypeme cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme semínka, společně s luskem přidáme do hrnce a zahříváme, až se rozpustí cukr.
- Přidáme vyždímanou želatinu, necháme ji rozpustit a přecedíme přes sítko. Takto připravený základ vychladíme v lázni se studenou vodou, poté vmícháme po částech ušlehanou smetanu. Panna cottu naplníme do skleniček a necháme ztuhnout v lednici.
- Dozdobíme mangovým pyré, drobným ovocem a snítkou máty.
Autor receptu: Miroslav Salvatore Pecho